fbpx

Dans for barn og unge

Freestyle Disco Jazz dans, Hip Hop og barnedans


Dans er en idrett, og «Pointe Dance» er vår konkurransegruppe. Gruppen konkurrerer i Freestyle Disco Jazz og Slowdance. Man deltar i omtrent 10 konkurranser i året. De fleste konkurransene gjennomføres på Østlandet.  Pointe , en del av ullensaker gym og turn er en danseskole / danseklubb på Jessheim og andre tettsteder i kommunen. Våre danselærere har mange års danseerfaring og vært i Norgeseliten. Konkurransegruppen har et aldersspenn fra 5 – 23 år. Konkurranserutinene blir også gjennomgått i konkurransetreningene. Deltagelse i konkurranser er spennende og motiverende for videre satsning og et sundt forhold til sin idrett.

Freestyle Discojazz Dans og Slowdance

En fartsfylt og eksplosivt dansestil. En dans for barn og unge. Dansen bygger på energi, spenst og bevegelighet. Det er også mange turnelementer i dansen i tillegg til akrobatiske elementer. Innenfor Freestyle Disco Jazz så har vi en roligere og elegant dansestil som heter slowdance. 
Slowdance henter elementer fra flere idretter som moderne dans, ballett, rumba og akrobatikk. Du blir sterk myk og spenstig. Dansetilbudet finnes på Jessheim og andre steder i kommunen.

Barnedans

Her legger vi vekt på dans og rytme. Barna danser til kjente sanger. Dette er for de aller yngste. Når Barnedansaktiviteten er over, kan man gå over og prøve ut Freestyle Disco Jazz fra 6 års alderen


Dans for funksjonshemmede barn (Sjarmtrolla)

Sjarmtrolla er en egen gruppe spesielt for barn og unge med psykisk funksjonedsettelse. Sjarmtrolla er både en danse- og turngruppe. Dette er en gruppe man kan ha med seg ledsaker hvis man ønsker det. Våre trenere har kursutdanning innen barneidrett og aktiviteter for barn med forskjellige funksjonsnedsettelser.

To ganger i året har vi avslutninger hvor barna får vise seg frem med det de har lært. Alle barn mellom 4-20 år kan være med å danse med oss, både gutter og jenter.

Dans for funskjonshemmede barn tilbys også på våre ordinære parti. Vi har barn med psykisk funksjonsnedsettelse som deltar på vårt ordinære tilbud innen Freestyle Disco Jazz. Skulle man ønske å benytte våre andre tilbud i dans så er det åpent for det også.

Det arrangeres også sisale arrangement. Gruppen har blant annet reist til Hunderforssen Eventyrpark på klubbens regning. Dette viste seg å være en stor suksess, og dette vil vi gjenta som en årlig tradisjon.Freestyle Discojazz


Hvordan bli god danser og konkurranseutøver?

For konkurranseutøvere kreves trening minst to til fire dager i uken avhengig av alder. Det er en tydelig sammeneheng mellom treningsmengde og gode resultater i dans. Mye trening gir gode resultater. Konkurranseutøvere må også ha jevnlig koreografitimer for å få etablert en konkurranserutine og øve opp denne sammen med en danseinstruktør. Nye utøvere må starte på vanlig freestyle kurs et semester.

For spørsmål ta gjerne kontakt med oss på dans@ullensakergymogturn.no

Følg denne lenken for å komme til Norges danseforbunds nettsider.

Kontakt oss
close slider